Последните думи на Стив Джобс

„Да, аз стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ за успех и подражание. Въпреки това с изключение на работата, имах малко поводи...

14596 4

„Да, аз стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ за успех и подражание. Въпреки това с изключение на работата, имах малко поводи за радост. Накрая – богатството ми е само факт – цифри, които не топлят.

Сега, когато лежа на болничното легло, ясно си давам сметка, че всички успехи, с които някога бях толкова горд, са незначителни с наближаването на незибежната ми смърт.

Когато остана сам в тъмното и гледам студената светлина на медицинските уреди около мен, усещам леденото дихание на Смъртта. Да, тя ме чака и се усмихва…

Едва сега разбирам, че когато натрупаш пари, с които можеш да подсигуриш живота си, трябва да има и нещо друго, което да дава смисъл. Истории за любов, мечти от детството, изкуство…

Бог ни е направил така, да усещаме любовта, да я усещаме в сърцето си и да я споделяме с хората около нас. Тя (любовта) е пътеводната светлина и ни дава истинската сила. Мога да взема със себе си само спомените, които са наситени с любов. Не славата и парите.

Любовта може да пътува със скоростта на светлината и да ви даде криле. Поставяйте си цели, които може да постигнете и ги следвайте с цялото си сърце. То ще ви отведе там, където искате да бъдете. Всичко е в сърцето.

Знаете ли кое е най-скъпото легло? Болничното…

Ако имате пари, може да наемете някой да кара колата ви, но не можете да наемете някой, който да „вземе“ заболяването, което ви убива.

loading...


Коментари

4 comments

 1. Георги Отговор

  Заразиха го изродите от бялата мафия! Целта им е, да кажат че няма лек за тази болест и дори за богатите… А истината е, че има лек, но за лечение се дават толкова пари… И болестта е заразна!

 2. Бо Отговор

  Фройд не е философ!

 3. Калина Отговор

  Имал е за какво да съжалява. Толкова гнусно се е държал с най-голямото си дете. До последно е твърдял, включително и в интервюта и пред нея самата, че не е негова дъщеря, въпреки че ДНК-тестовете са показали обратното и има съдебно решение по въпроса. И все пак е продължил да унижава нея и майка й. Криел е доходи, за да не плаща висока издръжка за детето. Такъв човек не заслужава любов!

 4. Елена Отговор

  Ох, че сте заядливи. Разбира се, че статията не е достоверна, но въпреки това посланието си е същото. Що се отнася до неграмотните… не смятам, че точно вие бихте успяли да ги коригирате. Това си е просто търсене на повод да си го изкарате върху някого, а неграмотността пречи само на тях самите. Знам, че заяждането е на мода, но все пак…