10 психологически трикове за да постигнете своето

Можете да „хакнете“ не само вашия мозък, например, за бързо запомняне на информация, но и мозъците на други хора. Не се притеснявайте, ако това малко ви напомня на...

2643 0

Можете да „хакнете“ не само вашия мозък, например, за бързо запомняне на информация, но и мозъците на други хора. Не се притеснявайте, ако това малко ви напомня на романите на Джордж Оруел. Ето десет трикове   за такова  „хакване“.
Чрез фокусиране върху едно нещо, често губите от погледа си друго
Хората, които са фокусирани върху едно нещо, често могат да изгубят от погледа си друга информация. Използвайте този трик, ако искате да направите нещо бързо.
Така например, известна е  историята на крадецa в Западен Берлин. Всеки ден той пътувал със своя велосипед на изток с торба, пълна с пясък. Пазачите проверявали всеки ден чантата му за контрабанда, но никога не откривали  нищо. И те го пускали. Те никога не забелязали, че той  краде велосипеди.

Следете позата си

Когато  говорите с някой човек се опитайте да копирате неговата поза. Ако направите това, хората несъзнателно ще се отнасят с вас любезно. Това може значително да ви помогне, особено ако молите за услуга.

Визуален контакт

За хората е доста трудно  да си спомнят нещо и при това да не движат очите си. За съжаление, само тази информация ще ви помогне твърде малко. Но можете да опитате да се пошегувате с някого,  задавайки  въпроси и не прекъсвате визуалния контакт. Забавлявайте се!

Правете пауза преди да задавате въпроси

Това е стар трик, но  може  да бъде много полезен при  преговори. Когато водите преговори с някой, правете дълги  (дори много дълги) паузи, преди да зададете въпрос. Това е сигурен начин да накарате хората да казват истината.

Кимайте с  глава

Когато вашите приятели излизат с презентация, за да им помогнете кимвайте с глава по време на изпълнението им. Това работи най-добре, ако се правите в края на всяко изречение.

Не е известно защо, но това помага да не се объркате при  публични изявления. Работи в 9 случая  от 10.

Замълчете за да получите по-пълен и точен отговор

loading...