10 съвета: Как една жена да стане милионер

Как да се държат работещите жени за да успеят в бизнеса и да станат милионери? Своите препоръки по този въпрос дава известният психолог д-р Джудит Милър Баркър, автор...

405 0

Как да се държат работещите жени за да успеят в бизнеса и да станат милионери? Своите препоръки по този въпрос дава известният психолог д-р Джудит Милър Баркър, автор на „Загадката на милионерите: как работещите жени забогатяха, и как да постигнете това.“

Как да станете милионер

Съвет 1. Създавайте свой капитал и го управлявайте

Определете целите си и активно   натрупвайте и управлявайте парите,  харчате само за най-необходимото. Ако решите да създадете свой собствен бизнес и да стане милионер, напишете  аргументиран бизнес план, а ако не можете да изпълнявате целите си, преразгледайте стратегията и изберете нови насоки.

Съвет 2. Не се изненадвайте на предразсъдъци и дискриминация

Днес предразсъдъците към жените в бизнеса са много по-редки от преди няколко десетилетия, но те все още се срешат. Помислете предварително за това, как вашият бизнес ще се отрази на стереотипите. Не се дръжте така,  както  очакват от вас мъжете. Работете здраво, спечелете уважение и надминете другите, за да спечелите.

Съвет 3: Баланс между работа и семейство

Изберете партньор или съпруг, който е съгласен да дели активно с вас домакинската работа и отглеждането на децата. Ако съпругът ви  се придържа към традиционния модел, в който с всичко това се ангажира жената, за бизнес просто няма да имате време.

Съвет 4: Бъдете истински лидер

Преди да спечелите лидерска позиция и да станете милионер, трябва да сте наясно със своите сили и своите слабости. Това знание ще ви даде увереност и способността да задминете другите. Проявете  издръжливост и състрадание – модерният стил на лидерство изисква това.

Съвет 5: Бъдете по-малко чувствителна

loading...