10 стереотипа за жените и мъжете, които им пречат да намерят истинската любов

Искаш да спреш това. Срещите и опитът да намериш истинска любов може да бъде доста трудна задача. Когато добавиш най-често срещаните мъжки и женски стереотипи и традиционните роли...

383 0

Искаш да спреш това.

Срещите и опитът да намериш истинска любов може да бъде доста трудна задача. Когато добавиш най-често срещаните мъжки и женски стереотипи и традиционните роли на половете, които и двата пола имат в главите си от малки не е учудващо, че толкова много хора се борят да намерят любовта на своя живот.

Стереотипът е “обобщено предубеждение за определена категория хора. Стереотипите се обобщават, защото се предполага, че са валидни за всеки един човек от групата“.

Един от многото проблеми със стереотипите е, че използваме тези възприети норми като оправдания – извинения да не излизаме на срещи, да не започваме нови отношения и да се разделим с някого. В крайна сметка тези оправдания не ни позволяват моменти на интимност и уязвимост, което означава, че ни пречат да намерим истинска любов. Тези извинения се превръщат в самонараняващо ни поведение, тъй като несъзнателно ги използваме, за да саботираме шансовете си да даваме и да получаваме истинска любов.

loading...