10 упражнения за тренировка на силата на волята

Възможността да се контролират други хора е тясно свързана с личните качества. Едно от тях е силната воля. След човек – парцал е малко вероятно да тръгнат последователи,...

1066 0

Възможността да се контролират други хора е тясно свързана с личните качества. Едно от тях е силната воля. След човек – парцал е малко вероятно да тръгнат последователи, те имат малко приятели, и  не се ползват с успех сред жените/мъжете.

Дори ако всичко това не се отнася за вас, тези  упражнения ще ви помогнат да развиете силна воля.

Упражнение 1: Намиране на скрити сили
Това е първоначалното упражнение. Неговата цел е  да се идентифицира и почувства, какво е „мускулът на  волята.“ Трябва да се разбере – какво е това волево  напрежение  и как по  желание да се прояви усилие.

Разработката е следната. Например, на сутринта, когато се измиете, сгъвайте кърпата и я слагайте на едно и също място. В вечер, по едно и също време пренасяйте предмета обратно.

Правете това упражнение месец. Дори ако това действие се превърне в навик, той ще бъде добър навик.

Упражнение 2. Вашата сила
Изберете една интересна дейност за себе си, спортна игра.  Например, да хвърляте  топка.

Правете това два пъти на ден с по 30 хвърляния. Основното правило е ако определите да правите конкретен брой хвърляния, те трябва да са точно толкова и не повече или по-малко. Смисъл – да сте в състояние да се сдържате. И така 30 дни.

Упражнение 3. Нормализация
Смисълът на това упражнение – да  контролирате своя сън. Научете се да лягате по едно и също време, бързо да заспивате, да спите поне 8 часа и не повече от 10.

loading...