10 упражнения за тренировка на силата на волята

Възможността да се контролират други хора е тясно свързана с личните качества. Едно от тях е силната воля. След човек – парцал е малко вероятно да тръгнат последователи,...

695 0

Възможността да се контролират други хора е тясно свързана с личните качества. Едно от тях е силната воля. След човек – парцал е малко вероятно да тръгнат последователи, те имат малко приятели, и  не се ползват с успех сред жените/мъжете.

Дори ако всичко това не се отнася за вас, тези  упражнения ще ви помогнат да развиете силна воля.

Упражнение 1: Намиране на скрити сили
Това е първоначалното упражнение. Неговата цел е  да се идентифицира и почувства, какво е „мускулът на  волята.“ Трябва да се разбере – какво е това волево  напрежение  и как по  желание да се прояви усилие.

Разработката е следната. Например, на сутринта, когато се измиете, сгъвайте кърпата и я слагайте на едно и също място. В вечер, по едно и също време пренасяйте предмета обратно.

Правете това упражнение месец. Дори ако това действие се превърне в навик, той ще бъде добър навик.

Упражнение 2. Вашата сила
Изберете една интересна дейност за себе си, спортна игра.  Например, да хвърляте  топка.

Правете това два пъти на ден с по 30 хвърляния. Основното правило е ако определите да правите конкретен брой хвърляния, те трябва да са точно толкова и не повече или по-малко. Смисъл – да сте в състояние да се сдържате. И така 30 дни.

Упражнение 3. Нормализация
Смисълът на това упражнение – да  контролирате своя сън. Научете се да лягате по едно и също време, бързо да заспивате, да спите поне 8 часа и не повече от 10.

Упражнение 4. Работа и забавление
Целта – да се постави под контрол режимът на покой и активност. Разделете всяка дейност на редовни интервали, както в училище, на около 45 минути. Правете редовни за почивка по 10 минути, сменяйте вида на дейността. Желателно е това упражнение да не е само обучение, а да се превърне в  навик.

Упражнение 5. Волева комуникация
При разговор контролирайте своите думи и емоции. Представяйте си как изглеждате отстрани, контролирайте вашите жестове и мимики. Запомнете Добро правило: мисъл – действие. Всяко действие и дума трябва да бъдат подчинени на разума.

Упражнение 6. Силна воля при хранене
Изпълнява се просто: пълен контрол на процеса на усвояване на храната. Спокойно, бавно, осмислено. Почувствайте вкуса и аромата, представяйте си как се зареждате с нергия и ставате по-силен. А не да си тъпчете стомаха;  да ядете само когато сме гладни.

Упражнение 7. Контрол на жилищното пространство
Това упражнение трябва да се превърне в навик. Дръжте работното и жилищното си пространство  винаги подредено. Знаете  какво  къде се намира. Добро правило: премахнете всичко, което дразни  очите. След това постепенно всичко ще се подрежда  в такава форма, в каквато си представяте.

Упражнение 8. Волево планиране
Съставете си план за деня, месеца и годината. Колкото По-точен  бъде – толкова по-добре. Следвайте графика си.

Упражнение 9. Търсим мързел
Идеята е, че ако се появят неща, които не искате  изобщо да свършите, е необходимо обратното, да ги свършите веднага. Не искате да ставате рано –  скачате от леглото, не ви се  почиства стаята – грабвате кофа, метла и така нататък.

Упражнение 10. Волево укрепване
Идеята е, че трябва всеки ден да се правят физически упражнения. Това може да бъде и обикновено тичане, и домашен фитнес. Основното е – да влезе в живота ви и да ви промени.

Запомнете още едно добро правило: първо  укрепвате  волята си, а след това тя ще работи за вас.

loading...