11 знака, че сте роден и отгледан в България

Bulgaria-born-raised

1. Казвате „Опа“ вместо „съжалявам“ Блъскате се в непознат, стъпвате му на крака-„Опа!“. Отваряте бутилка шампанско и тапата удря най-добрия ви приятел в челото-„Опа!“ Изгаряте вечерята и гасите...

462 0

1. Казвате „Опа“ вместо „съжалявам“
Блъскате се в непознат, стъпвате му на крака-„Опа!“. Отваряте бутилка шампанско и тапата удря най-добрия ви приятел в челото-„Опа!“ Изгаряте вечерята и гасите кухнята с пожарогасител- „Опа!“ Може и да не съществува такава дума в речника, но „Опа“ е много по-лесно и по-бързо да се каже, отколкото сложната българска дума „съжалявам“.

2. Знаете как да се пререждате на опашки
Времето ви е ценно. Защо да го губите? Чакането е за хора, които няма какво да правят. А вие в това време може да промените света, като откриете лекарство срещу рак например. Или пък да направите най-голямата сделка на живота си. Кой знае? А и това не е истинска опашка, никой не знае кой е последен и дори да ги прередите, те няма да забележат.

3. Знаете, че кимането означава Не, но понякога може и да е Да
Не знаете защо, но главата ви автоматично се клати нагоре или надолу, независимо, дали искате да изразите съгласие или неодобрение. Тези невербални изрази не означават нищо сами по себе си, тъй като това е вашето изражение на лицето и всичко е ясно. Който не е разбрал си е негов проблем.

4. Имате много черни дрехи в гардероба и не ги пазите за погребения
Черното си отива със всичко, защо да си правите труда да съчетавате други цветове. Освен това, черното ви прави секси, сериозни, стилни. Харесвате го.

5. Имате минимум една история, как са ви хванали да пътувате без билет
Може да си позволите да си купите билет за обществения транспорт, но е по-забавно да го ударите на театър, да се преструвате, или че не говорите български, че сте заспали или пък току що са ви ограбили. Животът е театър. Е, ако получите ритник и ви изхвърлят като мръсно коте – голяма работа!

6. Вие имате повече, отколкото можете да си позволите
Вие сте истински майстор на мистериозно умение, което е в разрез с всякаква математическата логика – харчите повече, отколкото печелите. Вашата месечна заплата е по-малка, отколкото дизайнерската ризата, с коя сте в момента. Притежавате най-новия смартфон, лаптоп и телевизор, които са на пазара. Обичате и заведенията. Особено кафенетата. Няколко писма на бюрото ви ви заплашват със съдия-изпълнител, но никога не сте ги получили, никога не сте ги виждали и те не съществуват до доказване на противното.

7. Знаете, какво не ви харесва
Имате готов лист с това, което не одобрявате или не харесвате, когато ви попитат за мнението ви по някаква тема.
Можете лесно да кажете с какъв партньор никога не бихте живели, каква музика не искате да слушате, кои знаменитости са бездарници и какво не е наред с този филм. Дори когато гласувате, вие гласувате за най-големия конкурент на тези, които не искате да спечелят.

loading...