12 от най-често срещаните негативни емоции, които се проявят в нашето тяло

На повечето от нас ни е много трудно да се вслушаме в нашето сърце или да следваме поривите на нашата душата. Правим избор основавайки се на твърди аргументи...

1345 0

На повечето от нас ни е много трудно да се вслушаме в нашето сърце или да следваме поривите на нашата душата. Правим избор основавайки се на твърди аргументи и логика или пък реагираме импулсивно и първосигнално, когато ни „настъпят по болното място“. С течение на годините, потиснатите емоции се наслояват и започват да дават отражение на физическото тяло. Оказва се, че съществува тясна взаимовръзка между дългогодишните негативни чувства и хроничните болежки. Често последните се явяват като предупредителен знак за липсата на емоционално равновесие у нас самите.

Когато изпитваме през годините неприятни емоции, когато те не биват премахвани, а „потулвани“, отричани или потискани, то тези емоции намират израз във физическото ни тяло като последна инстанция.

Ето как 12-те най-често срещани негативни емоции се проявят в нашето тяло.

Глава
Въпреки че има сто различни причини, които могат да предизвикат често главоболие, натовареното ежедневие и перманентния стрес заемат челни позиции. Главоболието е знак, че трябва да се научим да отделяме редовно време за себе си. Сеанси по релаксация или дихателни упражнения могат да снижат и премахнат стреса.

Врат
Болки във врата означават трудности или неспособност за прошка. Няма значение дали трябва да простим на някой друг или на себе си, важно е да приемем направеното, да спрем да се връщаме назад във времето и да обърнем поглед към бъдещето. Важно е започнем да мислим за хубавите страни и красивото във всеки един от нас.

Рамене
Рамене, които болят са знак, че носим твърде голям емоционален товар. Чувстваме се отговорни за много неща и хора. Ако се постараем да разделим задачите с близките, може да почувстваме бързо облекчение.

Горната част на гърба
Липсата на емоционално подкрепа може да се изрази чрез болки в горната част на гърба. Може би не се чувстваме оценени или пък ни е трудно да изразим любовта си към някого. Ако става въпрос за семеен човек, то той трябва да поговори с партньора си относно това, как се чувства. Ако човекът е сам, нека се постарае да разшири социалния си кръг на общуване.

Долната част на гърба
Болките в кръста се свързват с чести материални и финансови грижи и страхове. Трябва да успеем да се доверим на бъдещето или ако проблемът е организационен, да потърсим компетентна помощ относно разпределението на бюджета. А може би трябва да поискаме дългоочаквано повишение на заплатата?

Лакти
Лактите символизират гъвкавостта и умението да се приспособяваме в живота. Ако усещаме болки в лактите, то това значи, че отчаяно се борим срещу естествените промени, които съпътстват живота. В този случай, трябва да се научим да се оставим „по течението“ без да се напрягаме излишно.

loading...