12 поведенчески грешки, които отблъскват околните

Защо някои хора така лесно привличат чуждото внимание, а други са все сами? Оказва се, че не всичко зависи от външния ни вид и дори от характера ни,...

1171 0

Защо някои хора така лесно привличат чуждото внимание, а други са все сами? Оказва се, че не всичко зависи от външния ни вид и дори от характера ни, понякога наши дребни навици, на които не обръщаме внимание, могат да отблъснат околните и да направят намирането на половинка или нови приятели доста по-трудно.

Днес обаче ще ви разкрием кои са някои от най-често срещаните грешки, които ви пречат да срещнете любовта или да се харесате на новите ви колеги. Ако се опитате да не ги допускате за в бъдеще, сме сигурни, че ще имате по-голям успех.

1. Неграмотност

Независимо дали търсите любовта онлайн в сайтовете за запознанства, или просто си пишете с потенциалния ви любим, който сте срещнали наскоро, обърнете внимание на правописните грешки, които допускате. Според един популярен сайт за запознанства цели 96% от жените не искат да водят разговор с човек, който постоянно допуска правописни грешки. Мъжете не са толкова придирчиви в това отношение, но също обръщат внимание не неграмотността. Освен това повечето респонденти в запитването са казали, че обръщат повече внимание на правописните грешки, отколкото на няколкото килца отгоре или пък на неувереността на потенциалния им партньор.

2. Не си доспивате

Преди важна среща задължително трябва да се наспивате, защото хората, които не са си доспали, изглеждат по-малко привлекателни в очите на околните. Освен че изглеждаме нездрави, което отблъсква околните на подсъзнателно ниво, с липсата на сън ставаме и по-раздразнителни и нервни. Учените твърдят, че след няколко безсънни нощи започваме да отблъскваме хората около нас, но ако се наспиваме достатъчно, хората са по-склонни да се отнасят приятелски с нас.

3. Стресирани сте

Продължителният стрес се отразява както на поведението ни (ставаме нервни, раздразнителни, намръщени, негативни), така и на физическото ни състояние (качваме килограми, косата ни започва да пада, кожата ни губи своя блясък), което отблъсква и околните.

4. Нямате хобита

Не е нужно да сте невероятно красиви, за да сте привлекателни. Според едно проучване, проведено от сайт за запознанства, креативните личности са също толкова привлекателни, колкото и онези с красива външност.

Мъжете харесват жени, които се занимават със спорт, танци и изкуство, както и такива, които харесват пътешествията.  

Жените пък си мечтаят за мъж, който пътува, тренира и готви!

5. Грешният аромат

Телесната ни миризма също играе важна роля при привличането на партньор. Не, не говорим за парфюма ви. Начинът, по който миришете, зависи от гените, от имунната ви система и от начина ви на живот. Разбира се, хората не се подушваме един друг като кучетата, но подсъзнателно харесваме хора, които ни миришат добре. Приятният аромат ни подсказва, че този човек е в добро здравословно състояние и ще предаде добри гени на децата ни.

6. Проблеми със зъбите

Здравите зъби и оралната хигиена играят много важна роля в решението дали да има втора среща. Според едно онлайн допитване сериозните проблеми със зъбите могат да са достатъчно отблъскващи, за да не излезем втори път с даден човек, дори всичко останало в него да ни е харесало.

7. Лошите обноски

loading...


Коментари