16 малки, но много ефективни психологически трикове

Често стилът на нашето поведение влияе на други хора на подсъзнателно ниво. Ние дори може да не подозираме за  произведения ефект. Съветите тук могат да бъдат много полезни,...

2767 0

5-Oni-mastajuЧесто стилът на нашето поведение влияе на други хора на подсъзнателно ниво. Ние дори може да не подозираме за  произведения ефект.

Съветите тук могат да бъдат много полезни, но да се уверите, че това е възможно, можете  само от собствения си опит. Така че си струва да опитате!

1.  Когато се смее група от хора, всеки инстинктивно търси някой, който просто му е по-симпатичен (или този, който той би искал да му е близък).

2.  Когато трябва да се направи нещо отговорно или изискващо концентрация, с една дума това обикновено ни кара да сме нервни. Затова си струва да се опитате да  дъвчете дъвка или да ядете нещо. Това се свързва  на подсъзнателно ниво с чувство за сигурност, защото ние обикновено  ядем, когато не сме застрашени.

3.  Ако някой ни е ядосан, а ние сме в състояние да  запазим спокойствие, то гневът на човека,  най-вероятно само ще се засили. По-късно, обаче, този човек ще се срамува от поведението си.

4. Ако някой отговаряна въпроса ни само частично, или твърде уклончиво, не питайте отново. По-добре просто  мълчаливо го гледайте в очите му. Той вероятно ще осъзнае, че този отговор не устройва събеседника, и ще продължи да говори.

5. Израженията на лицето, оказва се, могат да бъдат следствие не само на чувствата, но и да предизвикат същите тези чувства. Обратната връзка работи почти безупречно, така че, които желаят да се чувстват щастливи следва да се усмихват колкото е възможно по-широко.

6.  По-добре е да не се използват в речта или писма такива фрази като „аз мисля“ или „струва ми се“. Те се подразбират, обаче, придават на  думите сянка на несигурност.

7.  Преди важно интервю е полезно да си представим, че ние сме свързани с интервюиращия с дългогодишно  близко приятелство. От нас самите  почти винаги зависи,  как да се тълкува ситуацията, а нашето спокойствие  може да се предава на събеседника.

loading...