2017г. се очертава да бъде доста интересна за Биткойн

Изключително представяне На 1 август Биткойн претърпя разделяне на криптовалутата на две отделни мрежи и вместо да пострада от това развитие на нещата, криптовалутата достигна нови рекордни стойности....

482 0

Изключително представяне

На 1 август Биткойн претърпя разделяне на криптовалутата на две отделни мрежи и вместо да пострада от това развитие на нещата, криптовалутата достигна нови рекордни стойности. От началото на годината Биткойн също се радва на огромна популярност и е честа тема на разговор. Медиите не спират да пишат за виртуалната валута, сред които Bloomberg и Forbes.

Въпреки някои по-сериозни корекции, тенденцията на цената на Биткойн е за постоянно покачване, като има прогнози, че една единица ще достигне 10хил. долара до три години.

Интересно е как тази криптовалута, която беше толкова често асоциирана с престъпността, стана реален кандидат да промени бъдещето на финансовата ни система и начина, по който извършваме парични преводи един с друг. Но след години търговия, Биткойн доказа, че никъде няма да ходи, а стойността му не спира да се покачва.

По този повод, в интернет пространството излезе любопитна статистика за развитието на цената на Биткойн и колко време е отнело на криптовалутата да достигне отделни стойности:

0-1000 долара: 1789 дни

1000-2000 долара: 1271 дни

2000-3000 долара: 23 дни

3000-4000 долара: 62 дни

loading...