До 2020 г. хората ще се сдобият с цифрови двойници

До 2020 г. нашето ежедневие, взаимоотношения, и важните решения ще бъдат контролирани от наша дигитална версия. Според футуролога Джон Смарт, в близките шест години,  много от нас ще...

287 0

digital

До 2020 г. нашето ежедневие, взаимоотношения, и важните решения ще бъдат контролирани от наша дигитална версия.

Според футуролога Джон Смарт, в близките шест години,  много от нас ще се сдобият с  цифров двойник, който ще планира нашите срещи и ще говори с други хора от наше име.

Освен това той ще бъде в състояние да утешава близките ни след нашата смърт, да имитира гласа ни, емоциите, маниерите и мислите.

Бъдещето на човечеството

„Цифровите ни близнаци все повече ще приличат на нас и ще бъдат наши продължения“ – казва Смарт. „Когато ние  умрем, нашите деца няма да ходят на гробищата, а  ще пускат нашия дигитален близнак и ще си говорят с него.“

Подобни приложения и програми вече съществуват, като Siri и Google сега, и тези системи в крайна сметка ще стават все по-интелигентни. Програмите са базирани на алгоритми, които комбинират различни късчета  информация, за да  правят прогнози.

Личният асистент Siri на Apple използва контекст, за да отговаря на въпроси, а  цифровите близнаци ще стигнат  по-далече и ще бъде в състояние да научат как човек мисли.

Технологичната сингулярност  

Според теорията ние се приближаваме към времето, когато компютрите и хората ще се съединят. Известният футурист Реймънд Kурцвейл вярва, че след 30 години хората ще могат да зареждат своето съзнание в компютър и ще  станат безсмъртни.

Според сингулярността, ние  се приближаваме към времето, когато компютрите ще станат по-умни от хората. Когато това се случи, човечеството, включително и нашето тяло, ум и цивилизация ще се променят напълно. Футуристът вярва, че този момент е неизбежен, и краят на човешката цивилизация ще настъпи още към  2045 г.

Освен това Курцвейл твърди, че биологичните части на нашето тяло ще могат да се заменят с механични части, и това може да се случи до  2100 г.

loading...