До 2050 г. хората ще се откажат от секса за репродукция

Професор Карл Джераси от Станфордския университет предполага, че до 2050 г. хората ще спрат да правят секс за зачеване. Освен това, хората ще стават родители по-късно, отколкото сега....

269 0

Професор Карл Джераси от Станфордския университет предполага, че до 2050 г. хората ще спрат да правят секс за зачеване. Освен това, хората ще стават родители по-късно, отколкото сега.

В бъдеще  за да се сдобият с потомство хората ще използват  зачеване инвитро, замразявайки своите яйцеклетки и сперматозоиди в млада възраст. А след това ще се подлагат на процедури за стерилност, пише The Telegraph. Това ще помогне да се избегнат масовите аборти.

Като цяло хората ще стават родители по-късно, без да се притесняват от снижаване на фертилността. Така например,  20-годишните жени ще  замразяват своите яйцеклетки, за  могат спокойно да правят кариера.

Ученият също така коментира възможността за появата на  контрацептиви за мъже. Професор се съмнява, че те ще се появят, тъй като тези лекарства са опасни за мъжкия организъм. По-перспективно направление е да се измисли възможност за дългосрочно съхранение. Според проучванията вече е възможно да се съхранява сперма в продължение на няколко десетилетия.

loading...