3 причини, поради които отново и отново привличате един и същ проблем

Знаете ли защо ви се случва такова негативно привличане? Тук са представени три общи навика, които предизвикват проблеми, повтарящи се през негативното внимание. Ако установите, че отново и...

1631 2

Знаете ли защо ви се случва такова негативно привличане? Тук са представени три общи навика, които предизвикват проблеми, повтарящи се през негативното внимание. Ако установите, че отново и отново се изправяте пред един и същи проблем, проверете дали имате подобни характеристики:

1. Говорите или се оплаквате от проблема

За много от нас това е най-силната причина, поради която многократно обръщаме внимание на проблема. Повечето от нас много говорят и ние сме склонни да повтаряме една и съща история отново и отново. Да се оплакваме от проблеми, от лоши отношения или груб шеф, може да стане навик, а това създава много допълнителен магнетизъм за тези негативни обстоятелства.

Добрата новина е, че сравнително лесно можете да се научите да спрете да се оплаквате. Първоначално да си прехапете езика може да е леко неудобно, но с малко практика лесно можете да ограничите отрицателния си вътрешен диалог.

2. Непрекъснато и натрапчиво мислене за проблем

Когато се притесняваме за нашите проблеми, ние ние всъщност ги зареждаме с още енергия и все повече се отдалечаваме от тези решения, които са ни нужни.

Въпреки че много от нас знаят, че негативното мислене предизвиква проблеми, промяната на мислите е трудно да се постигне.
Нашите мисли се движат много бързо и и минават без много усилия, така че „контролирането на мислите“ не е особено лесен процес.

Важно е да се помни, че, въпреки че можете да промените много от вашите мисли, вие все пак ще имате някои нежелани мисли, и това е нормално.

Няколко отрицателни мисли няма да развалят живота ви, така че бъдете снизходителни към това, особено в началото.

Като отчетем казаното досега, когато открием, че е напълно сме зациклили на проблема, можем да направим преднамерено отклоняване на вниманието, и това може да има много сериозно влияние върху ситуацията.

Следващият път, когато започнете да се притеснявате или да се безпокоите за проблема, просто си кажете нещо от рода на „Аз мога да реша този проблем по-късно, но сега ще се съсредоточа върху нещо по-важно.“ След това си намерете позитивно занимание.

Можете да погледате забавен филм, да се обадите на добър приятел или да се заемете с вашето хоби, което ви прави щастливи. Можете също да слушате музика или да направите някое леко упражнение.

Отвличане на вниманието – това е велик навик към развитие, тъй като ви позволява да насочвате вибрациите си в правилната посока. Ако всеки път, когато сте обсебени от мисли, вие правите крачка напред и се насочвате към по-висока вибрация – така създавате навик, който ще ви помогне бързо да се възстановите от негативните мисли във всички области на живота си.

loading...