3 съвета да приемем несъвършенствата си и да се справяме с грешките си

Happy-Woman

„И в  несъвършенството има красота.“ ~ Conrad Hall На много от нас ни се е случвало да се представяме за това, което не сме. Например да инсценираме нашето...

347 0

„И в  несъвършенството има красота.“ ~ Conrad Hall

На много от нас ни се е случвало да се представяме за това, което не сме. Например да инсценираме нашето съвършенство, усвоили умението да крием собствените си несъвършенства. Ужасяваме се, че светът ще види нашите слабости и вътрешни рани, че вътре в нас има проблеми, с които не можем да се справим.
Дали ние сме едно дете, което се опитва да избегне лоши оценки или възрастен човек, който се опитва да напише перфектния книгата, ние се борим с приемането на собствените си несъвършенства.

Ето три начина, по които могат да ви помогнат да се създаде навик за приемане на собствените несъвършенства:
1. Съсредоточете се върху използването на силните си страни, а не върху вашите слабости. Съсредоточавайки се върху нашите слабости, можем да нанесем сериозен удар върху нашите самочувствие и мотивация.
Само защото не сме добри в нещо, не значи, че сме провал. Така че, си задайте въпроса: В кои неща съм наистина добър? Дали това е музиката? Езиците? Писането? Говоренето? Физиката? Определете кои неща идват естествено за вас и направете така, че наистина да обогатите и разширите своите способности.
2. Когато объркате нещо, кажете за себе си: „Аз съм красив/а!“ Тогава запишете всички неща, в които вие сте красив/а.
Дали правим нещо, което е силата или слабостта ни, в един момент нещата могат да се объркат. Проблемът, обаче, е, че когато направим някоя каша, много от нас се отказват да продължат. Нашият вътрешен критик започва да ни казва, че не сме достатъчно добри. Тогава вземете един лист хартия и напишете в какво сте красив/а. Какви са най-добрите неща, които правите за другите? Какви са невероятно красивите качества, които имате? Напомняйте си, че сте красив/а  и защо. Направете същото нещо, когато някой друг е забъркал бъркотия. Напомни си, че и той е красив/а, и защо. Например, когато някой е направил правописна грешка. Напомни си, че и той е красив, и след това напишете качествата, които той притежава, които го правят толкова красив. Ние всички сме свързани, така че чрез изпращане на обичта ни на другите хора, когато те излагат своите собствени несъвършенства, ние лекуваме и себе си.
3. Когато объркате нещо, просто продължете напред. Много от нас вярваме в убеждението „Аз не съм достатъчно добър“, което ни спира да се движим напред. Грешките, които правим са част от нашия  път. Дълбко, в нашата същина, ние сме късче диамант, светлина, топлина, част сме от нещо Съвършенно и то е част от нас. Осъзнаем ли това, нищо не може да ни спре…

 

loading...