5-те телесни миризми, при които задължително трябва да отидете на лекар

Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото нас. Но всъщност неприятната миризма на пот или лошият дъх може да са първи сигнал за сериозен  здравословен проблем...

1033 0

Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото нас. Но всъщност неприятната миризма на пот или лошият дъх може да са първи сигнал за сериозен  здравословен проблем , който заслужава внимание.

Според резултатите от последните проучвания, проведени в Швеция, някои заболявания могат да предизвикат уникален, добре изразен мирис.

По-долу ще говорим за 5-те основни миризми на тялото, които могат да сигнализират за сериозни здравословни проблеми.

1.

Изпражнения с лоша миризма – симптом на непоносимост към лактозаизпражнение

Когато тънките черва не произвеждат достатъчно количество от ензима, наречен лактаза, той не може да усвои лактозата – захар, съдържаща се в млечните продукти.

Така, вместо в кръвта, тънките ви черва изпращат лактозата направо в червата, където се извършва нейната ферментация. Това може да доведе до разхлабено, неприятно миришещо изпражнение, подуване на корема и остър мирис на газове.

Така че, ако газовете или изпражненията ви миришат особено зле след консумация на млечни продукти, няма да е излишно да си уговорите среща с лекар.

2. Плодов дъх от устата – диабет

лош дъх

Според Робърт Габея, доктор на науките, сътрудник на Джослинския център по диабет в Бостън, причината за „плодовия дъх“ могат да се окажат усложнения на диабета, наречени диабетна кетоацидоза.

loading...