5-те телесни миризми, при които задължително трябва да отидете на лекар

Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото нас. Но всъщност неприятната миризма на пот или лошият дъх може да са първи сигнал за сериозен  здравословен проблем...

985 0

Това се случва, когато нивото на инсулин в тялото падне и нивото на захар в кръвта се повиши. При хора с диабет от първа степен този симптом обикновено се наблюдава по-често, отколкото при хора с втория тип.

3. Урина с лоша миризма – симптом на инфекция на пикочните пътища

урина с лоша миризма

Инфекциите на пикочните пътища могат да причинят лоша миризма на урината. Това се дължи на бактерии, като Е. coli, в уринарния тракт и уретрата, откъдето след това се размножават в пикочния мехур.

Инфекциите на пикочните пътища са по-чести при жените, отколкото при мъжете, тъй като тяхната уретра е по-къса. Така че, ако забележите, че урината ви мирише подозрително силно, консултирайте се с Вашия лекар.

4. Миризливи крака – симптом на гъбички

миризма на крака

Не можете да понасяте силния „аромат“ на кецовете ви? Причината може да е гъбична инфекция. Според Американската медико-ортопедична асоциация в по-голям процент от случаите именно това е случаят.

Ако забележите, че кожата около пръстите на краката ви е суха и люспеста, или на нея се появяват зачервяване и мехури, най-вероятно имате гъбичка на краката.

Ако одраскате крака си, гъбичките могат да се разпространят и в други части на тялото (например слабините или подмишниците). Това може да причини неприятна миризма в тези области.

5. Лош дъх – симптом на апнея

лош дъх

Ако дъхът ви сутрин се характеризира с неприятна миризма, дори ако редовно си миете зъбите, вината може да се окаже незабелязана досега апнея, която причинява прекъсване на дишането ви по време на сън.

Апнеята може да доведе до хъркане, принуждавайки ви да дишате през устата си цяла нощ. Това допринася за сухота на устната кухина, която е честа причина за лош дъх сутрин.

Обърнете внимание на тези симптоми и не забравяйте да потърсите медицинска помощ навреме!

loading...