6 причини да посетите Виетнам

Vietnam-riverside-1024x653

Като съвкупност от история, природа, архиктетура, култура и място за забавления, Виетнам има много да предложи. Дали искате лежерни дни на девствени плажове или приключения – Виетнам е...

1267 0

Като съвкупност от история, природа, архиктетура, култура и място за забавления, Виетнам има много да предложи. Дали искате лежерни дни на девствени плажове или приключения – Виетнам е дестинацията, често подценявана от мнозина.

Нека да видим  6 причини да посетите Виетнам:

 

1. Магическите острови на Halong Bay са перфектни както за обикновени туристи, така и за такива търсещи приключения.

Halong-Bay-1024x640

Островите Halong Bay са най-известната туристическа дестинация във Виетнам. Те представляват стотици малки острови с отвесни скали около залива. Мястото е идеално за катерачи на отвесни скали, а ако това не ви допада, може да се възползвате от полет с хеликоптер, кану-каяк или просто да си пиете питието на някой от девствените плажове.

2. Туризъм по хълмовете на Sapa и опознаване на богатата култура на местните племена

Sapa-Hills

Sapa е виетнамски град, намиращ се в североизточната част на страната. Около града има леки възвишения, които са чудесни за турузъм и приключения. А стъпаловидните оризови полета са гледка спиращи дъха. Запознаването с местната култура е удоволствие, хората са дружелюбни и усмихнати, забравили, че времето съществува.

3. Храмът на литературата в Ханой

Temple-of-Literature

 

Виетнам има голям брой добре запазени храмове, които стоят като свидетели на високо развита култура с хилядолетна история. Храма на литературата в Ханой е посветен на Конфуций и науката като цяло. Построен през 1070г., той е домакин на първия Национален университет на Виетнам.

4. Запознайте се с флората и фауната на Виетнам в Националния парк Cuc Phuong

loading...