7 храни, които прочистват организма по-добре от всяко лекарство

Деликатния въпрос за почистване на организма често стига до точката на абсурда. Галони масла, лимонов сок и лекарства приковават  много хора към болничните легла. А би следвало да...

469 0

Деликатния въпрос за почистване на организма често стига до точката на абсурда. Галони масла, лимонов сок и лекарства приковават  много хора към болничните легла. А би следвало да се обърне внимание на обикновени храни, които прочистват организма много по-добре от всякакви лекарства и при това не му навреждат.

Зеле
Зелето включва голямо количество   влакна, които се свързват с тежките метали и токсини и ги извеждат от червата. Също така, зелето съдържа   органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората. Но това не е всичко. То съдържа доста редкия витамин U, който „убива“ опасните вещества и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.
Как да се използва: може да е прясно или кисели, или дори под формата на сок.

Червено цвекло
Цвеклото  е „чистач номер едно“ на организма. Първо, в състава на цвеклото има влакна, мед, фосфор, витамин С и различни минерални киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Второ, то съдържа  липотропното вещество „бетаин“, което  кара  черния дроб по-добре да се избавя от токсините. И, трето, цвеклото помага за подмладяване на организма чрез фолиева киселина и кварц (подобрява кожата, косата и ноктите).
Как да се използва: варено, може да бъде супа, или като салата или сок.

Чесън
Повече от 400 полезни съставки се съдържат само в една скилидка чесън. Тези компоненти почистват съдовете,   намалят нивата на холестерола в кръвта и убиват причината за рак на мозъка. Компонентите на чесъна унищожават причината за язва на стомаха – хеликобактерията! Убиват глисти и причинителите  на туберкулозата.
Как да се използва: най-добре пресен.

Лук
Най-важното нещо в лука са фитонцидите, които се съхраняват в етеричните масла. Фитонцидите за секунди убиват повечето бактерии и гъбички. Също така  лукът спомага за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителните вещества, и дори подобрява апетита. Лукът също съдържа огромно количество сяра, която неутрализира и унищожава „всичко вредно.“
Как да се използва: обикновено пресен, в салати или като тинктура.

Ябълки
Ябълките стабилизират работата на цялата храносмилателната система, благодарение на пектина и фибрите, които „свързват“ шлаките и токсините! Ябълките подобряват апетита, помагат за изработката  на стомашния сок, облекчават запека. Също така  ябълките унищожават  патогени като грипния вирус, дизентерия, златистия стафилокок.
Как да се използват: те обикновено се консумират пресни,  също така е възможно под формата на сок и настъргана „каша“, като компот.

Авокадо
Много хора за съжаление, не знаят за  качествата на този „Южен“ плод. И има защо. Авокадото съдържа  вълшебното вещество „глутатион“, което блокира много опасни канцерогени докато „разтоварва“  черния дроб. Също така, авокадото стабилизира холестерола в кръвта, помага на храносмилането, снабдява организма с кислород.
Как да се използва:  обикновено се консумира  прясно, но може и сушено.

Червена боровинка
Червената боровинка е може би един от най-силните „естествени“ антибиотици и антивирусни средства! Те  почистват пикочния мехур и пътищата до него от  опасни бактерии. Не по-малко важен е фактът, че   червена боровинка помага в борбата с образуването на ракови клетки, а също и почиства кръвни съсиреци и плаки в кръвоносните съдове.
Как да се използват: трябва се ядат пресни боровинки, възможно е със захар или като сок или плодови напитки и сладко.

loading...