7 храни, които прочистват организма по-добре от всяко лекарство

Деликатния въпрос за почистване на организма често стига до точката на абсурда. Галони масла, лимонов сок и лекарства приковават  много хора към болничните легла. А би следвало да...

784 0

Деликатния въпрос за почистване на организма често стига до точката на абсурда. Галони масла, лимонов сок и лекарства приковават  много хора към болничните легла. А би следвало да се обърне внимание на обикновени храни, които прочистват организма много по-добре от всякакви лекарства и при това не му навреждат.

Зеле
Зелето включва голямо количество   влакна, които се свързват с тежките метали и токсини и ги извеждат от червата. Също така, зелето съдържа   органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората. Но това не е всичко. То съдържа доста редкия витамин U, който „убива“ опасните вещества и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.
Как да се използва: може да е прясно или кисели, или дори под формата на сок.

Червено цвекло
Цвеклото  е „чистач номер едно“ на организма. Първо, в състава на цвеклото има влакна, мед, фосфор, витамин С и различни минерални киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Второ, то съдържа  липотропното вещество „бетаин“, което  кара  черния дроб по-добре да се избавя от токсините. И, трето, цвеклото помага за подмладяване на организма чрез фолиева киселина и кварц (подобрява кожата, косата и ноктите).
Как да се използва: варено, може да бъде супа, или като салата или сок.

Чесън
Повече от 400 полезни съставки се съдържат само в една скилидка чесън. Тези компоненти почистват съдовете,   намалят нивата на холестерола в кръвта и убиват причината за рак на мозъка. Компонентите на чесъна унищожават причината за язва на стомаха – хеликобактерията! Убиват глисти и причинителите  на туберкулозата.
Как да се използва: най-добре пресен.

loading...