9 фрази, които ще поставят на мястото му всеки високомерен човек

Със сигурност ще ги познаете, когато ги видите. Това са надменни хора с арогантно отношение към другите, които могат лесно да съсипят деня ви, разбира се, ако не...

4331 0

Със сигурност ще ги познаете, когато ги видите. Това са надменни хора с арогантно отношение към другите, които могат лесно да съсипят деня ви, разбира се, ако не сте въоръжени с една или повече от тези 9 отговора.

Високомерните хора кой знае защо вярват, че те по някакъв начин ви превъзхождат, макар че в действителност ние всички сме равни, и разликата между нас е много малка. А начинът, по който реагирате на тези хора, когато се сблъсквате с тях, може да повлияе на настроението ви. Вашият отговор на високомерния човек е отражение на вашата честност, na способността ви да отстоявате своето достойнство.

1 – Какво ви кара да мислите така?

Тази фраза е предназначена да помогне на високомерния човек да разбере, че той е w плен на стереотипи, че той просто всичко обобщава, в резултат на което той ще спре да говори по подобен начин. Ние се надяваме, че такива хората ще осъзнаят, че говорят лоши неща. И след като им бъде показано това, ще престанат да изказват такива мисли.

2. – О-о-о!

Ако те нараняват нечии чувства, независимо дали са вашите или на някой друг, наречете това така, както го виждате. Става дума за обидните изрази, използвани от високомерен човек. И това възклицание ще им помогне да осъзнаят вредата, която причиняват.

3. – Знаете ли, майка ми също …

Високомерните хора са склонни да квалифицират групи от хора по расов признак, сексуална ориентация, образование и т.н., което им позволява да изразяват своите негативни стереотипи. Защото унижавайки другите, висoкомерният човек се опитва да се издигне над тях.

Можете бързо да се спрете негативните разговори, намеквайки, че един от любимите ви хора също е включен в групата, на която се опитва да се подиграва високомерният. Така можете да му дадете да разбере, че такива клюки са обидни за вас лично, и вие няма да се примирите с несправедливото злословие.

4. – Знаете ли, че има и други гледни точки?

Вие и всички останали имате право на собствено мнение. Но високомерните хора трябва да разберат, че техните негативни коментари не трябва да засягат други хора.

5 – Кажете ми още веднъж, с какво сте по-добър от него?

loading...