Законът на Вселената: Ако една врата се затвори, отваря се друга врата

Да вярваш в Живота не е трудно. Просто трябва да имаш вяра в Бог… Ако една врата се затвори, отваря се друга врата. Бъдете търпеливи, настойчиви и упорити. ...

1625 0

Да вярваш в Живота не е трудно. Просто трябва да имаш вяра в Бог…

Ако една врата се затвори, отваря се друга врата. Бъдете търпеливи, настойчиви и упорити.  По време на вашето духовно пътуване настъпва момент, когато трябва да се разделите с нещо много скъпо и обичано. Например, идва краят на една връзка, която значи много за вас. Или пък нещо, което дълго сте търсили, остава недостижимо. Каквито и да са обстоятелствата, се чувстваме, сякаш са ни хлопнали вратата към желаните блага. Когато това се случи, не се отчайвайте, защото Господ не ви е забравил. Едничката причина, поради която се налага да преживеете някоя загуба, е, за да можете да получите по-голямо благо. Природата ненавижда празните пространства. Общовалидните истини в материалния свят имат свой паралел в духовния свят.

Не може да дадете нещо, без да получите друго в замяна. Вселената копнее да запълни вашата празнина, да замени тъгата с радост, загубата – с придобивка, смъртта – с прераждане.  Тогава какво да правите, когато някоя врата се затвори пред вас? Първо, опитайте да се освободите от привързаността си към това, което е било или сте искали да бъде. Вашето Висше Аз ви е приготвило много по-голям подарък. Утвърдете: „Когато една врата се затвори, отваря се друга врата. Гледам напред в очакване на желаното благо.“  Бъдете търпеливи – то ще дойде за един миг.

Отпуснете се и приемете Бога. Когато се обърнете да почерпите от извора на живота  и го оставите да действа чрез вас, ще проникнете до самата сила сътворила Вселената. Помислете колко неща можете да постигнете, ако тази сила е ваш съюзник.  Прехвърлете вашето бреме на тази Висша сила в самите вас и препятствията, които са ви се стрували непреодолими, ще бъдат победени.

Пътят пред вас ще е чист. Със съюзник като Бог зад гърба си за вас няма да има недостижими неща. С божия помощ, всичко е възможно. Но за да се отпуснете и приемете Бога, трябва да имате вяра. Има само един начин да постигнете вярата – действайте и вижте какви ще са резултатите. За да получите подкрепата на Вселената, трябва да й дадете възможност да ви помогне.

Сега е моментът да отхвърлите страха си и да вървите напред. Направете първата крачка към един нов начин на живот. Отпуснете се и приемете Бога, изпитайте неговата любяща подкрепа, която ви се полага по рождение.

Един от най-важните уроци в духовния живот урокът за доверието. Трябва да се научим да вярваме в себе си и да имаме вяра във Вселената. Най-добрият начин да постигнем тази вяра е като живеем ден за ден, като се потопим напълно в настоящето  и внимателно се вслушваме във вътрешния си глас…

Независимо дали сте в период на спокойствие или на преход, живейте ден за ден. Насочете вниманието си  единствено към настоящия момент и не мислете за утрешния ден. Ако чувствате, че сегашните ви дела са правилни, доверете се на естествения развой и продължете. И когато дойде времето, и бъдете призовани да се промените, вслушайте се във вътрешния си глас; следващото послание ще дойде точно когато се нуждаете от него.  Щом заживеете с настоящето, ще почувствате постепенна, но коренна промяна. Ще настъпи край на тревогите за бъдещето. Ще ви обхване дълбоко душевно спокойствие, което сякаш ви казва: „Всичко е наред. Няма от какво да се боиш. Всичко се развива по план, всяка твоя стъпка по пътя е направлявана.“

Думи, които лекуват тъгата – Дъглас Блок

loading...