Aко имате ръка, сърце и очи – ще получите всичко (притча)

Една мразовита зима Човекът  бързал за интервю в офиса на  много известна фирма. Изведнъж пред него се подхлъзнал и  паднал възрастен мъж. Човекът си помислил, че той  най-вероятно...

435 0

Една мразовита зима Човекът  бързал за интервю в офиса на  много известна фирма. Изведнъж пред него се подхлъзнал и  паднал възрастен мъж. Човекът си помислил, че той  най-вероятно е пиян и не му подал ръка. Това му помогнало да не закъснее за планираната среща. Интервюто минало зле: Човекът не получил желаната работа.

Човекът се разхождал в лятната вечер из града. Забелязвайки трупа улични актьори, той  се спрял, за да се наслади на представлението. Зрителите били малко, а  пиесата забавна и предизвикателна. След края и се чули  аплодисменти,  хората си тръгнали.

Нашият човек също си тръгнал, но някой плахо докоснал рамото му. Това била главната героиня на пиесата, стара дама клоун. Тя го заразпитвала дали е харесал  шоуто, доволен ли е от актьорите. Но човекът не искал да говори,  извърнал се с отвращение, и тръгнал за дома си.

Една дъждовна вечер Човекът  бързал за дома си от  рождения ден на приятел. Той бил много уморен, а в  съзнанието му се стояла само мисълта за ароматизирана вана и уютно, топло легло. Изведнъж чул някой приглушено да ридае. И видял жена да плаче.

Тя седяла на една пейка в близост до къщата му. Без чадър. Сама. Виждайки нашия герой, тя се обърнала към него за помощ. Случило се нещастие в семейството и.  Всъщност тя се нуждаела само от събеседник. Пред очите на човека били само банята и леглото и той  забързал към входа.

Човекът изживял един нещастен живот. И умрял..

loading...


Коментари