Ако правите тези неща във връзката, вероятно сте в депресия

Всяка връзка има своите проблеми. Щастливците, които се радват на напълно безоблачни отношения с партньора си, са наистина малко. Много често страдащите от депресия заради емоционалното си нещастие...

579 0

Всяка връзка има своите проблеми. Щастливците, които се радват на напълно безоблачни отношения с партньора си, са наистина малко.

Много често страдащите от депресия заради емоционалното си нещастие и несполука във връзката не осъзнават причините за състоянието си.

Има някои признаци в поведението на страдащия от депресия, които издават, че се намира в труден психологически период.

Избягвате секса

Интимната връзка между партньорите, голяма част от която е сексът, се нарушава, когато единият от партньорите е в депресия. Липсата на интерес към интимен контакт с любимия човек говори за дълбока психологическа криза.

Избягвате дейности с партньора си, които преди сте обичали

Един ясен белег, че нещо не е наред с емоционалното ви състояние е, че сте изгубили интерес към нещата, които сте обичали да правите заедно преди. Казвате, че сте уморени, че нямате желание, че предпочитате да го направите утре. Така дните минават, а ежедневието ви става все по-сиво. Дори партньорът ви в даден момент започва да се чуди дали не сте спрели да го обичате.

Ядосвате се на партньора си много лесно

Отстрани изглеждате като сприхави и изнервени, сякаш сте намразили всичко и всички, най-вече любимия си човек. Ядосвате се за дреболии, започвате да крещите. Понякога дори звучите нелогично. Хората около вас не разбират откъде идва гневът ви и защо.

Постоянно се чувствате пренебрегнати и несигурни

loading...