Американец създаде нова държава в Африка и се обяви за крал

През юни американецът Еремия Хийтън намерил на картата място в   африканската пустиня, което  официално не принадлежи на нито една държава. Позовавайки се на законите от колониалната епоха,...

229 0

10397107_790905254253517_497034777268888290_o-1024

През юни американецът Еремия Хийтън намерил на картата място в   африканската пустиня, което  официално не принадлежи на нито една държава.
Позовавайки се на законите от колониалната епоха, той го завзел и сега иска признаване от  своите съседи. В бъдеще той планира да изгради просперираща монархия, а парите ще  търси чрез kraudfanding.

Еремия Хийтън е обикновен фермер от щата Вирджиния,  карал джипа си в пустинята в южната част на Египет. Той спрял, изкачил се на малък скалист хълм и забил в пясъка ярко синьо знаме с жълта корона.

Така Хийтън става претендент за едно от последните парчета земя на планетата, което не принадлежи на нито една държава. Той се обявил за крал на новата държава – Северен Судан, а дъщеря си Емили – за принцеса. Това може да изглежда изненадващо, но от гледна точка на международното право Хийтън има теоретичен шанс да  създаде нова държава.

Какво е Bir Tawil?
Това е малък участък с трапецовидна форма и с площ от 2060 квадратни километра. Най-високата точка е на 500 метра над морското равнище. Хора не живеят там, няма никакви дървета. Няма и  излаз на море. Bir Tawil – е едно от последните места на планетата, които не принадлежат на никого.

loading...