Американски компании замразяват яйцеклетки на служителките си

Големите компании в САЩ замразяват яйцеклетки на своите служителки, за да могат жените да не спират работа  за раждането на деца. Facebook вече участва в тази програма, а...

472 0

978bigГолемите компании в САЩ замразяват яйцеклетки на своите служителки, за да могат жените да не спират работа  за раждането на деца. Facebook вече участва в тази програма, а Apple обяви, че ще се присъедини към нея в началото на 2015 г., пише  The Wall Street Journal.

Тази практика се прилага за да не се притесняват младите кариеристки, че ще пропуснат възможността да имат бебе. Защото много жени прекъсват кариерата си в името на създаване на потомство в разцвета на силите си и това оказва отрицателно влияние върху работния процес. Но ако  навреме се замразят яйцеклетки,  след това в бъдеще, вече  направила кариерата си,  бизнесдамата ще роди здраво дете, или ще се възползва от сурогатното майчинство.

Процедурата по замразяване на яйцеклетки  е доста скъпа. Цената е около $ 10 000 в  една стъпка (много лекари препоръчват  стъпките да са две). Такава сума медицинската застраховка няма да покрие. Но от  Apple и Facebook ще поемат тези разходи – те ще бъдат част от пакета за бонуси за служителките.

loading...