Бактериите, причиняващи язва, в същото време пазят жените от множествена склероза

Професор Алън Kермоуд и д-р Mарцена Педрини са изяснили, че наличието на инфекция с Helicobacter Pylori намалява риска от множествена склероза при жените. Известно е, че заболяването се...

636 0

Професор Алън Kермоуд и д-р Mарцена Педрини са изяснили, че наличието на инфекция с Helicobacter Pylori намалява риска от множествена склероза при жените. Известно е, че заболяването се дължи на това, че имунната система атакува здравата тъкан на централната нервна система. В резултат на това се развива слабост, умора, изтръпване, парализа, проблеми със зрението, мобилността и равновесието. Склерозата обикновено се проявява в периода 20-40 година, а жени заболяват два пъти по-често от мъжете.

Helicobacter Pylori успява по някакъв начин да намали чувствителността на имунната система, като по този начин защитава човек от множествена склероза, пише Medical News Today. Този патоген живее в стомаха и може да предизвиква гастрит и язви. Изследванията показват, че при здрави жени патогенът се среща по-често, отколкото при болни. Но сред мъжете Helicobacter Pylori по-често се среща при такива с множествена склероза.

loading...