Барак Обама защити неутралността на мрежата

Президентът на САЩ Барак Обама призова да се предприемат решителни действия за защита на отворения интернет. Това се казва в изявление, публикувано на сайта на Белия дом. Според...

181 0

Президентът на САЩ Барак Обама призова да се предприемат решителни действия за защита на отворения интернет. Това се казва в изявление, публикувано на сайта на Белия дом.

Според президента, Федералната комисия по комуникациите (FCC)  трябва да регулира високоскоростния интернет  така, че всички видове трафик да  имат равни възможности да достигат до потребителя. В изявлението се казва, че Обама иска да се въведе директна забрана за даване на приоритет на платения трафик.

FCC през май тази година одобри план за отмяна на принципа на мрежовия неутралитет. След това започна обществена дискусия, в която много ИТ компании, включително Foursquare, Mozilla, Reddit и Vimeo, изразиха  желание да се борят за запазването на принципа.

Мрежовата  неутралност е принцип, според който  доставчиците на интернет услуги не могат да дават  приоритет на определен вид трафик, например платения, орязвайки предоставянето на други видове информация.

Както беше планирано от FCC, която иска да се премахне този принцип, доставчиците на интернет услуги могат да продават на фирмите по-бързи канали за доставка на информация на потребителите.

loading...