Бил Най за парадокса на Ферми: Имайте търпение

Парадоксът на Ферми – това е въпрос, който занимава много учени и обикновени хора по целия свят. Първоначално формулиран от италианския физик Енрико Ферми, той звучи така –...

467 0

Парадоксът на Ферми – това е въпрос, който занимава много учени и обикновени хора по целия свят. Първоначално формулиран от италианския физик Енрико Ферми, той звучи така – Ако във В селената теоретично има много населени планети, защо човечеството все още не е срещнало нито една интелигентна форма на живот?

Бил Най повдига този въпрос в кратко видео, което беше публикуван в Youtube .. И от гледна точка на добре известния популяризатор на науката, отговорът е прост: Бъдете търпеливи. Най вярва, че една от най-големите пречки за контакт с други форми на живот е времето.

Мисля, че това не е толкова труден въпрос. Ние слушаме космоса в търсене на други цивилизации само 50-70 години. Трябва да се разбере, че за контакт е необходимо цивилизациите да са възникнали и достигнали възможности за междузвездни комуникации по едно и също време. Но когато нещо се случва в интервала от време 13,6 милиарда години, има много шансове да се разминат една с друга.

loading...