Британските момичета са най-затлъстелите в Европа

Британските момичета на възраст под 20 години са  най-дебелите в Европа, а местните момчета и юноши  по същия показател са на десето място сред връстниците си от страните...

251 0

Британските момичета на възраст под 20 години са  най-дебелите в Европа, а местните момчета и юноши  по същия показател са на десето място сред връстниците си от страните от Стария свят. Съответните данни са публикувани от изследователи от Кралския колеж по педиатрия и детско здраве (Royal College of Paediatrics and Child Health),  съобщава The Daily Mail.

Експертите уточняват, че сред британците под 20 години от затлъстяване страдат 26 % от момчетата и 29% от момичетата.

Медицинското учреждение, което се занимава с  мониторинг на здравните проблеми на децата и младежите, е сравнило статистическите данни за физическото и психическото благосъстояние на децата и младото население на 22 европейски държави (пълният списък не е публикуван).

Специалисти също така са обезпокоени и от  показателите за психичното здраве на младите хора. Изследователите открили, че в страната всяко десето  дете или млад човек на възраст от  5 до 16 години страда от психични разстройства.

loading...