Учени: „Целувка“ с куче е полезна за човешкия организъм

zeluvka

Учените твърдят, че „целувката“ с куче е много полезно за човешкия организъм, като домашните любимци могат да предават на хората бактерии, които действат като пробиотици. Учените казват, че...

536 0

Учените твърдят, че „целувката“ с куче е много полезно за човешкия организъм, като домашните любимци могат да предават на хората бактерии, които действат като пробиотици. Учените казват, че човек има около 500 различни вида бактерии в храносмилателната система. Те са разделени на „добри“ и „лоши“. Пробиотиците са от групата от „добрите“ бактерии. Те участват в храносмилането и укрепване на имунната система.

Експерти от университета в Аризона провеждат експеримент, в който са взели участие хора с кучета съжителствали заедно 6 месеца.

По време на експеримента, било установено, че след известно време, собственика и кучето му имат почти едни и същи чревни бактерии. Изследователите също така узнали, че домашните любимци засилват имунната система на децата и намаляват риска от развитие на астма и различни алергии.

loading...