Целувайте се, но внимавайте с кого

celuvka

Учените са изследвали свойствата на  целувката и стигнали до заключението – целувката е полезна за здравето. Появи се дори наука за целуването – филематология. Браво на учените. А...

215 0

Учените са изследвали свойствата на  целувката и стигнали до заключението – целувката е полезна за здравето. Появи се дори наука за целуването – филематология. Браво на учените. А някои  непросветени, смятат, че целувката е вредна. Например, в Англия е създадено общество за борба с целувки.

Лейди Хабертън и лейди  Линда са привлекли в  тяхното общество 100 000 души. Мотото на компанията е „Целувката е врата за инфекциите.“ Още малко и в  Англия може да се появи закон, забраняващ целуването. Учените обаче защитиха силния пол. Бирмингамският професор Делянфлоа  официално заяви: „Целувката, от гледна точка на еснафското здравето е също толкова вредна, както и любовта.

Но епидемията е толкова хубава, че хората няма да бъдат преследвани.“
Лейди Посанер одобрява този процес, но не и  масовите целувки. Не целувайте децата по устните – призова професор Сенатор. Като цяло учените произнесоха присъда: целувайте се, но знайте с кого. Веднъж един млад англичанин целунал по устните непознато момиче, пътуващо с него в едно и също купе на влака.

Възмутената майка забила на пакостника силен шамар. Всичко можело да приключи тук, но младата дама предявила иск за 2 000 лири за оскърбяване на нейната чест. Фамилното име на пътника тя научила от кондуктора. Пътникът обаче повдигнал насрещен иск – за шамара. Следите от шамара останали  в продължение на дълго време, и ищецът ги оценил на 3 000 лири.

Съдиите, за разлика от лейди Хебртън и лейди  Линда не били настроени толкова категорично и удовлетворили и двата иска. Така майка и дъщеря платили допълнително още 1 000 лири. И сега, скъпи читатели,  решете, ще продължите ли да се целувате или не?

loading...