Човешкото тяло може да се самолекува – вижте как да отключите тази сила!

  1. Вие винаги имате силата да излекувате себе си. Във физическото тяло са заложени механизми за самолечение, то е снабдено със защитна система, която не пропуска вътрешни...

1362 0

 

1. Вие винаги имате силата да излекувате себе си.

Във физическото тяло са заложени механизми за самолечение, то е снабдено със защитна система, която не пропуска вътрешни и външни патогени. В устройството на тялото е предвиден   процес за  самовъзстановяване  чрез създаване на нови клетки ежедневно. Ние можем да спрем този процес, само ако не вярваме в тази способност  и не даваме на организма, това, от което се нуждае: почивка, правилно хранене и натоварване.

2. Само вие можете да се самоизлекувате.

Никой друг няма да направи това за вас . Създаването на екип, който да помогне в изцелението  е много важно – неговите членове могат да предложат своите познания, идеи, различни гледни точки и, и  най-ценното – тяхната подкрепа. Но  тези хора не могат да ви излекуват – само вие можете това . Това е лично пътуване в  себеоткриването и духовна еволюция. Никой не може да изпита вашите емоции, да разбере как работи ума ви  или как се генерират вашите мисли. Другите могат да ви помогнат да проследите нездравословните модели, но можете да ги промените  само вие.

3. Първо  се лекува душата; след нея се лекуват  ума и тялото.

Душата, ума и тялото имат различни нужди, и ако получават всичко, което им трябва, всички ще бъдат здрави. Но ако нещо  бъде пренебрегнато, се получава дисбаланс и болестите започват да атакуват всичко. Лечението  възстановява връзката между  душата, ума и тялото. И докато медицината работи предимно с тялото, божественото изкуство за лечение ни напомня за необходимостта да се започне от душата, защото тя е – източникът на нашето съществуване, вдъхваща  живот в ума и тялото. Ако започнем от тук, след това всичко останало ще бъде направено автоматично. А какви са нуждите на душата? Да се живее  в радост и със смисъл, да се развиваме, да растем и да изразяваме своята  мотивация чрез мисли, думи и дела.

4. Само Любовта лекува.

Енергията на любовта е изпълнена  с невероятна лечебна сила. Изпращана от вас във  всяка част от тялото, където има болка или неизправност, любовта изпълва  с  обновяваща сила душата и ума. В ума става  преместване на вниманието от откриването на проблема към намиране на  решение, а  душата „вижда“ болното място и го изпълва с безусловна любов. Това усещане  живее в настоящето, точно там, където се случва  изцелението – не в миналото и не в бъдещето.

5. Прошката освобождава място в сърцето за любовта.

loading...