Да победим самотата: (почти) 100%-ов метод

Докато ние вярваме, че причината за нашата самота е в това, че с нас нещо не е наред, ние никога няма да се отървем от нея. „Защо никой...

1191 0

Докато ние вярваме, че причината за нашата самота е в това, че с нас нещо не е наред, ние никога няма да се отървем от нея.

„Защо никой не страда от самотата така, както страдам аз? Изглежда, че всички са щастливи, а аз просто не знам как да стана такъв. “

Мислили ли сте за себе си по този начин? В интернет не би имало толкова много статии за самота, ако само вие сте изпитвали такива чувства. Обикновено ние забравяме, че не сме първите, и не сме и последните, попаднали в такава ситуация.

Но преди да поговорим за това, как да се отървем от самотата, ние трябва да разберем нашия компонент за такова състояние. Не, не става дума за това, че някой ви е напуснал. Става дума за това, че вие сте сигурни, че ако сте самотни, значи нещо с вас не е наред, а у другите всичко е ОК.

Вие вярвате в това и то предизвиква негативни чувства към самия вас. Ние така сме устроени, че сме склонни към самокритика, постоянно, 24 часа в денонощието.

Защото ако по-добре се вгледате в това чувство на самота, то не е просто „Аз съм самотен и изглежда никой не ме обича.“ Това е много по-лошо – нямаме правилно отношение вътре в себе си, към самия себе си.

loading...