Дъглас Адамс – 3 правила, които описват нашето отношение към новите технологии

Тези думи на известния писател Дъглас Адамс не са  написани вчера, но те  много точно описват  отношението ни към бясната скорост на развитие на технологиите в съвременния свят:...

208 0

Тези думи на известния писател Дъглас Адамс не са  написани вчера, но те  много точно описват  отношението ни към бясната скорост на развитие на технологиите в съвременния свят:

Всичко, което е вече се е появило на света, когато сме се родили – е съвсем нормално и обичайно, и обикновено е естествена част от това как е устроен светът.

Всичко, което е изобретено в промеждутъка, когато сме били на 15 до 35 години, е ново, вълнуващо и революционно- и ние може дори да направи кариера с това.

Всичко, което е измислено, след като сме минали 35, е  отвратително и като цяло противоестествено.

След тези думи човек може да се сети за много неща:

от коне към коли, от търсене на книги в библиотеката към онлайн търсене, от настолни компютри към  мобилни, от уеб форми към приложения, от Нютон към  Айнщайн, от петрол към електроенергия, от рок към  рап, от закупуване към наем,  от файл към стрийм, от телевизия към социални медии, от програмирането на процесори към програмиране на гени,  от сървъри към облак, от кабел към безжична мрежа,  от хартия към цифрови новини, от чекове към онлайн банкиране, от злато към Bitcoin, от линеен към експоненциален растеж, от националните държави към кой знае какво, по дяволите, и така нататък. ,,

loading...