Дания отпусна 428 000 долара за изучаване на троловете

За дисертация, посветена на троловете от остров  Борнхолм, Съветът за независими изследвания на Дания е отделил 2,5 милиона крони (около 428 000 долара). Получателят на гранта Кофед Ромър...

532 0

За дисертация, посветена на троловете от остров  Борнхолм, Съветът за независими изследвания на Дания е отделил 2,5 милиона крони (около 428 000 долара). Получателят на гранта Кофед Ромър планира да изследва връзката между фолклора и реалните обитатели на подземния свят на острова. Това бе съобщено от The Local.

Освен Роумър финансиране по последните решения на Съвета са получили осем бъдещи кандидати на науките. Ръководителят на Управителния съвет Петър Мунк Кристиансен отказа да коментира конкретните дейности, финансирани от организацията, но заяви, че съветът има  изключително гъвкави критерии за полезността на изследванията.

Ромер най-много се интересува от  историята на Kроле Боле – главния  трол на Борнхолм, герой на книгата на местния  писател Лудвиг Малер, създадена през 1946 година. Кроле  Боле  живее със семейството си на върха на планината Langeberg, и слиза всяка нощ в търсене на приключения.

loading...