Депресията е инфекциозно заболяване

Д-р Турхан Канли от Университета в Стоуни Брук твърди, че депресията трябва да се определи като инфекциозно заболяване, а не като емоционално разстройство. Американският учен смята, че такова...

477 0

Д-р Турхан Канли от Университета в Стоуни Брук твърди, че депресията трябва да се определи като инфекциозно заболяване, а не като емоционално разстройство.

Американският учен смята, че такова състояние е резултат от паразитни, бактериални или вирусни инфекции, и в бъдещи проучвания трябва да се търсят тези микроорганизми.

Canli: «Време е за съвсем различен подход. Вместо да определят депресията като емоционално разстройство, аз предлагам да се преразгледа концепцията и да се  счита за един вид инфекциозно заболяване. Бъдещите изследвания трябва да  идентифицират паразити, бактерии или вируси, които могат да играят причинна роля в етиологията на тежката депресия. “

Според лекаря, пациенти с депресия показват същите симптоми като хора, които имат инфекциозно заболяване. Проучвания при пациенти с депресия също така показват наличието на възпалителни маркери в мозъка. Друг аргумент в подкрепа на своята теория  той смята примерите за паразити, бактерии или вируси, които засягат емоционалното поведение в природата.

loading...