Дилма Русеф залага на реформиране на основните международни организации

Сътрудничество в групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка)  остава  приоритет за бразилската външна политика. Това заяви Дилма Русеф, която официално стана  държавен глава на Бразилия...

201 0

Сътрудничество в групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка)  остава  приоритет за бразилската външна политика. Това заяви Дилма Русеф, която официално стана  държавен глава на Бразилия за втори четиригодишен мандат.

В речта си пред парламента след полагането на клетва, тя подчерта значението на такива проекти на  БРИКС, като създаването на банка за развитие и пул за условни валутни резерви.

Бразилия ще продължи усилията си „за реформиране на основните международни организации, чиято система на ръководство не отразява текущия  баланс на силите в света,“ подчерта Русеф.

Във вътрешната политика, основният приоритет на новото правителство ще бъде развитието на достъпно образование. Русеф също така подчерта необходимостта от възобновяване на икономическия растеж, без да се жертват социалните програми. Президентът Русеф особени подчерта важността на борбата с корупцията.

loading...