Дойде ли времето Григор Димитров да направи следващата крачка в Големия шлем?

Дойде ли времето Григор Димитров да направи следващата крачка в турнир от Големия шлем? Това е въпросът, чийто отговор очакват не само почитателите на играта в България, но...

495 0

Дойде ли времето Григор Димитров да направи следващата крачка в турнир от Големия шлем?

Това е въпросът, чийто отговор очакват не само почитателите на играта в България, но и всички анализатори в света на тениса. Първата титла от сериите „Мастърс“, която 26-годишният Димитров спечели само преди седмица в Синсинати, е достатъчен повод за големи очаквания към Гришо.

Да, почти винаги в последните 3 години, когато на вратата почука турнир от Големия шлем еуфорията около Димитров придобива застрашителни размери. Но този път нещата изглеждат различно.

Полуфиналът в Мелбърн в началото на годината, а и до голяма степен играта на Григор на „Уимбълдън“ подсказват, че той и неговият екип разпределят правилно силите на българина, за да може формата му да се подобрява с наближаването на големите турнири. „Опитвам се да не мисля за напрежението след титлата в Синсинати. Трябва да се концентрирам върху това, кеото ще правя на корта в Ню Йорк“, казва Димитров.

Клишето „кошмарeн жребий“ със сигурност може да бъде използвано за препятствията по пътя на българина в последния турнир от Големия шлем за годината. Евентуален съперник на звездата ни още на 1/8-финал е деветият поставен Давид Гофен, а следващото препятствие може да е световният номер 1 Рафаел Надал. Десертът в горната половина на схемата? Фаворитът за трофея и 19-кратен шампион в турните от Шлема Роджър Федерер.

След титлата в Синсинати самият Димтиров подчерта, че конкуренцията в момента е толкова силна, че ранкингът на практика няма значение. „Всеки един от състезателите в първите 20 на ранглистата има основания да разчита на нещо голямо в Ню Йорк. Няма значение дали си 3-и, 5-и, или 6-и. Това са просто цифри. Ако погледнете случващото се в последните 18 месеца, ще разберете, че съм прав.

loading...