Довери се, че има кой да ти помогне

Приемаме страданието като част от живота, като нещо, с което трябва да се примирим. И по този начин го каним да стане неизменна част от живота ни. А единственото,...

351 1

Когато ние вярваме, че страданието и липсата са нормални, или ако вярваме, че те са тест от Бога, ние приемаме страданието като част от живота. Обаче, когато ние приемем, че Бог е 100 % изобилна любов и че Божите творения са Негов образ и подобие, от това следва, че Той не създава страдание или ограничение. Бог не желае ние да страдаме по никакъв начин.

Бог, като всеки любящ родител, иска ние да бъдем щастливи, да бъдем миролюбиви, и да ценим живота.

Бог иска да фокусираме нашето време и енергия в помагане на другите, като използваме нашите естествени таланти и интереси. Когато ние помагаме на другите, Той ще има грижата да ни осигури достатъчно време, пари, разум, творчество, и всичко друго, от което ние се нуждаем. Бог знае, че ако ние се тревожим да имаме достатъчно, ние ще прахосаме време и енергия, което би могло да се използва за по-полезни неща.

Така че, Бог и ангелите наистина искат да ни помагат. Обаче, поради закона за свободната воля, на тях им е позволено да ни помагат, само ако ние помолим.

Лечение с Ангелите – Дорийн Върч

loading...


Коментари

1 comment

  1. Ивон Отговор

    И само когато човек е давал и дава безусловно любовта си,която изключва изначално помисли за възвръщаемост относно „даденото“ и/или самопожелаванията й чрез ограничаващи условности спрямо „получателят “ й…….,тогава би имал той вече и непоклатимата самоувереност,че по Пътя си ще бъде облагодетелствуван неизменно и по закон,……но не и когато само се очакват собствените успехи винаги да са под „крилото“ на чуждата подкрепа,на теория и/или практика,присъщо за възприемане на „оплакваща“ се роля в живота,тоест ролята на вечната „Аз-жертвата“,…………….или на ролята на вечният „Спасяващ“,която пък е другата страна на маската-„Жертва“,именно защото се дава с намерението след време да се получи подкрепа от лицето,което е получило от него помощта,по този твърде деликатен възмезден маниер спрямо своят си автор….С две думи-довери се на себе си,произлизайки от личните твои здравословни принципи спрямо „отдаването на помощта“,и тогава и действително и ще получаваш помощ независимо къде си и с кого си…..