Дванадесет възможни сценария за края на света

кatastrofa

Учени от научно-изследователският институт Future of Humanity, работещи под егидата на Оксфордския университет са анализирали възможните варианти за за унищожаване на човечеството и са направили списък с дванадесетте...

365 0

Учени от научно-изследователският институт Future of Humanity, работещи под егидата на Оксфордския университет са анализирали възможните варианти за за унищожаване на човечеството и са направили списък с дванадесетте най-вероятните причини, пише Planet Today.

1. Падане на астероид на Земята. Големи астероиди попадат на нашата планета около веднъж на 20 милиона години. Ако диаметърът на астероида е по-голям от пет километра, то човечеството и целия живот на Земята застрашени от унищожение. Вероятността за такова събитие е 0.00013%.

2. Изригване на голям вулкан. Прахът, образуван по време на изригването ще „затъмни“ слънчевата светлина и ще настане мрак. Вероятността за такова събитие 0.00003%.

3. Световна епидемия. Има вероятности за мутация на най-опасните инфекциозни болести и съвременната медицина да не може да се справи с тях. Шансът на такава пандемия е 0,0001%.

4.Ядрена война. Нестабилната политическа обстановка в света може да доведе до война с ядрени оръжия.В този случай, по-голямата част от населението на света ще бъде унищожено пряко от експлозии и радиация, а оцелелите ще умрат в резултат на появата на ядрена зима. Вероятност – 0.005%.

5. Рязка промяна в климатичните условия. В резултат на човешката дейност може да се доведе до тежки последствия за екологията на нашата планета и в резултат да стане негодна за живот. Вероятност – 0.01%.

6. Биологична заплаха. В резултат на военни или търговски биологични войни може да бъдат създадени смъртоносни вируси и бактерии,с които съвременната медицина няма да може да се справи. Вероятност – 0.01%.

loading...