Джон Ленън получил подарък от извънземните

Джон Ленън (1940-1980 година), английски певец и текстописец, китарист и пианист, един от членовете на легендарната „ливърпулска четворка“ „Бийтълс“ –  много се интересувал от феномена НЛО. Той дълго...

549 0

2-kniga-majkl-lakmanДжон Ленън (1940-1980 година), английски певец и текстописец, китарист и пианист, един от членовете на легендарната „ливърпулска четворка“ „Бийтълс“ –  много се интересувал от феномена НЛО. Той дълго време бил абониран за списания за НЛО,  и предполагал, че самият той е бил отвличан от извънземни.

Веднъж в Ню Йорк, в Манхатън, от прозореца на апартамента си на последния етаж – надстройка на покрива на небостъргач – Ленън с приятелката си Пинг  видял летящ много близо голям диск с форма на НЛО с ярки бели светлини и червена светлина на върха. Този епизод много го  развълнувал. Джон разказва за това на всичките си приятели, както и на репортери от местни вестници. Оказало се , че този НЛО бил забелязан и от други хора.

За още по-необичаен случай от живота на Джон Ленън – срещата му с извънземни от други светове – разказва известният екстрасенс Ури Гелер, който е бил близък приятел на известния музикант. Приятелите често, най-малко веднъж седмично, се срещали в ресторанта Sherry,  където обсъджали проблема с НЛО и други паранормални явления.

По време на един такъв разговор, Джон Ленън заявил, че е уверен, че той и много други рок музиканти, включително и неговите колеги и приятели от групата „Бийтълс“, не толкова композират музика, колкото я  получават като краен продукт по  енергийни канали, свързващи ги с някакъв друг свят – тя изведнъж започвала да звучи в главата му, като че ли от само себе си. Ленън заявил, че и един от основателите на групата, Пол Маккартни не може „нито да чете, нито да  пише музика.“

Една вечер, няколко седмици преди Джон Ленън да бъде  убит от фанатика убиец, той се събудил в хотелската стая „Дакота“ и видял ярък ореол около вратата със  синя светлина. Съпругата му, Йоко Оно, продължавала да спи.

loading...