Едно ухапване от насекомо – и вие сте вегетарианец

Едно ухапване от малко, на пръв поглед незабележимо насекомо,  може да  превърне дори най-отявлените привърженици на месото в зелени вегетарианци. Може би това звучи като Sci-Fi, но за...

537 0

content_strong-manЕдно ухапване от малко, на пръв поглед незабележимо насекомо,  може да  превърне дори най-отявлените привърженици на месото в зелени вегетарианци.

Може би това звучи като Sci-Fi, но за тези странни случаи се съобщава през последните няколко месеца в САЩ.

Лекарите отбелязват бум на алергия към месо, след  ухапване от определен вид кърлеж и най-много – повече от 200 случая – са докладвани в Лонг Айлънд.

Тази странна реакция е била открита само преди няколко години, но разпространението на кърлежа продължава да нараства в юго-западните и източните щати. В някои случаи, заразени хора, след хапване на бургер или пържола, са приети в болница с тежки алергични реакции.

Лекарите не могли веднага да определят естеството на тези алергии, да не говорим за пациенти, които  съвсем основателно се питат – как може да възникне алергия  към месо, ако през целия си живот човек  напълно безопасно го е консумирал?

loading...