Експертите установиха защо 3 минути е стандартната дължина за популярна песен

Модерните поп-композиции рядко продължават повече от три минути. Причината за това, според експерти в звукозаписни компании,  са технически и психологически фактори. В началото на 1900 г.г., музиката е...

372 0

Модерните поп-композиции рядко продължават повече от три минути. Причината за това, според експерти в звукозаписни компании,  са технически и психологически фактори.

В началото на 1900 г.г., музиката е тиражирана на  10-инчова плоча, която се върти със скорост от 78 об. м.  Плочите от това време можели  да вместват музика  само за 3-5 минути, което означава, че авторът на мелодията трябва  да се вложи в това време, пише  Mashable.com.

„Ако се увеличи времето, каналите на плочата ще трябва да са прекалено близо един до друг, от което  ще пострада качеството на звука,“ – казва Томас Тиърни, директор на архива в  библиотеката на  Sony Music. По този начин на музикантите от  самото начало на производствто на грамофонни плочи са наложени технически ограничения. Ако песента е по-дълга от 3 минути и 15 секунди,  просто не я пускали по радиото.

loading...