Елън Мъск сравни изкуствения интелект с неконтролируем демон (видео)

Известният бизнесмен и основател на Tesla Motors и Space X Елън Мъск заяви, че съществува много сериозна заплаха за човека от страна на изкуствения интелект. По време на...

778 0

Известният бизнесмен и основател на Tesla Motors и Space X Елън Мъск заяви, че съществува много сериозна заплаха за човека от страна на изкуствения интелект.

По време на речта си в МТИ, Мъск бе попитан за това какво мисли за перспективите за създаване на изкуствен интелект. Той каза, че за тази сфера е необходимо огромно внимание, тъй като изкуственият интелект е „основната заплаха за съществуването на човечеството.“

„Аз съм по-склонен да вярвам, че е необходимо да се мисли за регулирането на този проблем на национално и международно ниво. Това ще ни даде увереност, че не правим ужасна грешка. Чрез създаването на изкуствен интелект, ние всъщност призоваваме демони. Вие знаете тези истории, в които герои рисуват пентаграм и призовават демони, да, те са сигурни, че могат да ги контролират, но това не е така“, -каза Мъск.

На въпрос дали може да се очаква, че абстрактният робот HAL9000 няма да замине за Марс, Мъск заяви, че HAL9000 не може да се сравнява по никакъв начин с изкуствения интелект.

loading...