Ето защо хората от зодия Скорпион са толкова харизматични и силни личности

В месеца на зодия Скорпион листата на дърветата окапват и природата готви за сън. В древни времена това е сезон, в който богинята слизала в подземния свят, всичко...

648 0

В месеца на зодия Скорпион листата на дърветата окапват и природата готви за сън. В древни времена това е сезон, в който богинята слизала в подземния свят, всичко ставало празно и студено, докато не пристигне пролетта.

По същото време келтските народи празнували Самхейн.

През този месец (днес този своеобразен фестивал носи името Вси светии или Хелоуин). В навечерието на празника „вратите между световете“ се отваряли, връзката между хората и духовете на мъртвите била извънредно силна. В някои части на САЩ първи и втори ноември са наричани Дни на Мъртвите. При нас също отбелязваме първи ноември (Задушница).
Това обяснява защо Скорпионът е свързан със слизането в подземния свят. За повечето от нас това символизира пътуване към дълбините на нашата същност, едно взиране към вътрешното ни Аз, което ни кара да се срещнем с вътрешните си демони и психологически комплекси.

Но Скорпион съдържа и обещание за възкресение, за завръщане към светлината и затова е смятан за знак на преображението

Освен това Скорпион винаги е бил свързван с окултната мъдрост. Връзката между Скорпион и подземния свят е древна – идва почти от началото на астрологията (също като останалите фиксирани знаци). Да не забравяме, че Плутон е управител на знака. Плутон по принцип отвежда хората от този свят. Това е Хадес — богът на отвъдното. И в астрологията Плутон е показател на смъртта. И съответно знакът Скорпион. Знакът на Скорпиона е портата към отвъдното. Човек се ражда през Първи дом с Асцендента на Слънцето и си отива през Осми – Скорпион.

Скорпионът е един специален знак и изисква специално внимание, защото точно заради това доста неприятно и донякъде зловещо същество знакът Скорпион е добил отрицателен смисъл в традиционната астрология. Много от хората, родени под този знак, притежават характер и език, напомнящ скорпионското жило, но самият Скорпион има връзка по-скоро с подземното пътуване, което е същността на легендата за Скорпиона.

В историята за Хадес и Персефона, Хадес е този, който излиза от подземния свят в тъмната си колесница и отвлича Персефона, като я превръща в своя жена, която управлява подземното царство заедно с него. Знаем, че в гръцката история подземният свят е управляван от чисто мъжко божество, но балансът между мъжките и женските енергии е възстановен, когато Хадес отвлича Персефона. Древните гърци са разбрали, че огромното, тъмно, неизследвано и неизучено царство на подсъзнанието и първичните чувства принадлежат на женския елемент. Щом Персефона се присъедини към Хадес в подземния свят, енергиите им се сливат. Знаем, че Плутон в рождената карта е точно

толкова женска, колкото и мъжка планета

Много от Скорпионите се самоизследват и обичат да анализират скритите механизми, които привеждат в действие останалите хора. Това им дава сила и преимущества пред другите. В същото време те са изключително потайни, когато става въпрос за собствената им мотивация. Хадес пребивавал в своето царство на сенките и почти никога не го напускал. А когато това му се налагало, той използвал специален шлем, който го правел невидим. Така никой не можел да види истинския му облик.

Около Скорпионите винаги витае атмосфера на загадъчност и мистерия. Отличават се с изключително пронизващ поглед, сякаш минава през събеседника им. Тази им странност често им спечелва славата на необщителни хора. Това особено не ги засяга, защото те обикновено не се интересуват какво мислят за тях другите. Или поне не го показват външно. Един Скорпион никога не споделя сериозните си проблеми с други хора, защото смята ,че споделянето на личен проблем е признак на слабост. А такова нещо той не може да допусне.

Скорпион е знак на мъдростта.

Не случайно той е символизиран от змията, орела, гущера или скорпиона. Змийската мъдрост е специфичен начин на познание, което включва дълбоките, неизказани, подземни мистерии на живота, смъртта и секса. Змийската мъдрост е женска – тъмната, подземна страна на женското начало. Древните са почитали змията по особен начин. Смятали са, че тя знае тайните на живота, смъртта и прераждането. Дарът на пророчеството също винаги е свързван със Змийската мъдрост.

Щом става дума за Скорпион, винаги става дума за живота, смъртта и прераждането. Това е постоянна тема в живота на Скорпионите – типичното преживяване е смърт, само за да се преродят и подобно на феникса, да възкръснат от пепелта и да се зареят в нови висини.

Сложен знак е Скорпионът. При него се занимаваме не само с процеса на трансформация, който идва от това слизане „там долу“, но и със сливането с друг, което не се получава по-силно никъде другаде, освен в Скорпион или естественият му дом, Осми.

Подходящият цвят за всяка зодия

Знакът Скорпион е подготовка за такова нещо. Той се опитва да подготви човека за едно друго живеене. Скорпионът е граничен знак, маргинален знак. „Маргинален човек“ е човек, който постоянно прави големи промени в живота си. Големи промени във външен план означават смяна на работа, жилище, семейство, семейно положение, държава и т.н. Американците са маргинални хора.

Представителите на този знак имат изключително развити сетива за истината на емоционално ниво.

loading...