Ето защо нашите починали близки се връщат и ни посещават в съня ни

За тези от вас, които вярват в призраци, може би това ще бъде отговорът: експертите вярват, че са разбрали причината, поради която нашите починали близки се връщат и...

753 0

За тези от вас, които вярват в призраци, може би това ще бъде отговорът: експертите вярват, че са разбрали причината, поради която нашите починали близки се връщат и ни посещават в съня ни.

Това се случва от време на време с повечето от нас: ясно виждаме роднина, който вече е починал и това често ни плаши и тревожи, особено ако усетите, че той е в странно състояние между будността и съня. След това се събуждате в студена пот и скачате в леглото, чудейки се какво е това.

Такива сънища са доста реалистични и ярки и се чувствате като че ли всъщност сте прекарали време в компанията на този човек, въпреки че той вече не е между живите.
Такива сънища се наричат „посещение“ и това е често срещано явление, когато все още скърбите за близък човек.

Неврологът и психологът Патрик Макнамара казва следното: „Моите родители са починали преди повече от десет години, с разлика от буквално една година. Около шест месеца след всяка смърт имах поне един ярък сън, включващ единия родител или и двамата. И в двата случая сънят не беше като нормален сън. Вместо това усетих хиперреалността на случващото се. Чувствах, че съм докоснат, общуваха с мен и ме посетиха. Имах ясно впечатление, че баща ми и майка ми общуват с мен от другия свят.“

Според Макнамара тези сънища обикновено имат общи теми, сюжети и последствия:

loading...