Facebook обявява война на фалшивите „лайкове“

Много компании, които рекламират във „Facebook“, не се свенят да ползват фалшиви „лайкове“. Компанията Facebook обеща най-категорично да изкорени фалшивите „харесвания“ в  своята мрежа. Компанията заяви, че вече...

263 0

141007132336_ook_facebook_like_624x351_gettyМного компании, които рекламират във „Facebook“, не се свенят да ползват фалшиви „лайкове“.

Компанията Facebook обеща най-категорично да изкорени фалшивите „харесвания“ в  своята мрежа.

Компанията заяви, че вече е спечелила дела за  повече от два милиарда долара срещу измамници, които продават фалшиви „харесвания.“

Оказало се, че много фирми купуват „харесвания“ за това, техните продукти или марки да изглеждат по-популярни.

Но, според Facebook, използването на фалшиви „харесвания“, в края на краищата само вреди на фирмите, които могат да загубят своите почитатели в социалната мрежа.

В своя блог, компанията Facebook заяви: „Ние сме много заинтересовани,  решително да се отървем от фалшивите „лайкове“, защото компаниите и потребителите, които използват нашата платформа, искат истински връзки и резултати, а не фалшиви“.

„Продавачите на фалшиви „харесвания“ примамват   администраторите на страници във „Facebook“, с предложения от типа “ Купете 10 хиляди „харесвания“ – пояснява  компанията.

„За да се обезпечат  тези“ харесвания „, измамниците често откриват  фалшиви акаунти, а понякога дори да се опитват  да хакнат съществуващи, и да ги използват за изпращане на спам“ – твърдят от Facebook.

loading...