Фантастичен „стол“ ще помогне на представители на седящи професии (видео)

Швейцарската фирма Noonee е разработила „стол без седалка“ -екзоскелет, който е прикрепен към краката и позволява да се седи като на стол, но при липсата на реален такъв....

471 0

stolШвейцарската фирма Noonee е разработила „стол без седалка“ -екзоскелет, който е прикрепен към краката и позволява да се седи като на стол, но при липсата на реален такъв. Устройството е прикрепено към краката и обувките и обхваща бедрата с ремъци, пише ExtremeTech.

В изключено състояние той не пречи на движението, а когато се активира облекчава натоварването на задните части и бедрата, и го предава към петите. Последният модел на екзоскелета е изработен от алуминий и карбон, тежи около два килограма и е предназначен за денонощна експлоатация (разработчиците не разкриват дали имат предвид активен режим).

„Столът без седалка“ може коренно да промени условията на работа в различни области: той е полезен за берачи на плодове и за работници на конвейер, за продавачи, и за всички онези, които прекарват всеки работен ден в седнало положение.

loading...