Фантастика: Кола вдига 350 km/h ползвайки за гориво солена вода

Quant e-Sportlimousine е мощен автомобил, който използва като гориво солена вода, и наскоро бе сертифициран за движение по пътищата в Европа. Това е сериозен знак, че петролните картели...

449 0

Quant e-Sportlimousine е мощен автомобил, който използва като гориво солена вода, и наскоро бе сертифициран за движение по пътищата в Европа. Това е сериозен знак, че петролните картели постепенно губят енергийната война.

За разлика от традиционните коли, работещи с бензин, Quant д-Sportlimousine използва система от проточни електролитни елементи, разработени от NanoFlowcell. Тези елементи са способни да постигнат зашеметяващите 920 конски сили (680 кВт). В резултат на това колата на солената вода може да ускорява до 100 километра в час за 2,8 и има максимална скорост от 350 километра в час. E-Sportlimousine е разработена от немската фирма Quant.

Технологията с проточни електролитни елементи е известна от няколко десетилетия, но едва наскоро някои автопроизводители са успели да получат разрешение за създаване на коли, които могат да я използват

Такава технология за алтернативна енергия може да състари бързо бензиновите автомобили, тъй като тя е много по-ефективна и по-екологична от традиционния бензин.

Ето как експертите обясняват технологията:

Системата от проточни електролитни елементи, разработена от NanoFlowcell, действа по подобен начин на технологията с водородни горивни клетки – с изключение на това, че използва солена вода.

loading...