Фенът на „Туин Пийкс“ Горбачов попитал Буш, кой е убил Лора Палмър

„В нова книга, посветена на американския телевизионен сериал“ Туин Пийкс “ се  твърди, че съветският лидер Михаил Горбачов е бил такъв запален почитател  на култовия сериал, че потърсил...

460 0

„В нова книга, посветена на американския телевизионен сериал“ Туин Пийкс “ се  твърди, че съветският лидер Михаил Горбачов е бил такъв запален почитател  на култовия сериал, че потърсил помощта на тогавашния американски президент Джордж Буш-старши, за да  намери отговор на главната загадка на   филма: Кой уби Лора Палмър“ – пише The Moscow Times.

„По време на голямо интервю във вторник на  въпрос  за това Горбачов отговорил на  The Moscow Times, че той не си спомня този сериал,“ – отбелязва  авторът Елисън Куин.

В книгата на  Брад Дюкс Reflections: An Oral History of Twin Peaks  се споменава епизод, когато, по думите на тогавашния директор на създалата филма  компания Aaron Spelling Productions Жюл Хаймовитц, на колегата му позвънил финансистът Карл Линднер, който имал приятелски отношения с Буш, и поискал да разбере Кой е убил Лора Палмър.

Хаймовитц си спомня, че той звъннал на  режисьора Дейвид Линч, който отказал да отговори на този въпрос. „… Обадих се на Аарон и казах:“ Дейвид не казва, но кой иска да знае? “ И той отговори: „Президентът Буш“.

Ето какво се случило: Горбачов звъннал на Буш, който звъннал на Карл, който звъннал на Аарон, който ми се обади „- цитира Хаймовитц авторът.

Източник: The Moscow Times

loading...