Фруктозата – причина за репродуктивни нарушения и преждевременна смърт

Експериментално е доказано, че фруктозата е най-опасната от всички добавени захари: дори и в умерени количества за кратко време тя поразява човешкия черен дроб. Говорейки за фруктоза, обикновено...

632 0

Експериментално е доказано, че фруктозата е най-опасната от всички добавени захари: дори и в умерени количества за кратко време тя поразява човешкия черен дроб.

Говорейки за фруктоза, обикновено се има предвид, не обикновената естествена захар в ябълки, круши и диня; става дума за царевичен сироп, с високо съдържание на фруктоза.

Фруктозата е широко разпространена в полуфабрикатите, особено в газираните напитки, тъй като тя е по-евтина и по-сладка от захарта. И макар хранителните компании да не се опитват да крият този факт, като наричат съставката „царевичен сироп“, това все пак е царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.

Представители на царевичната хранително – вкусова промишленост отричат всичко, но потресаващите научни доказателства сочат, че без царевичен сироп хората ще живеят по-здравословен и по-дълъг живот.

Ново проучване от Университета на Юта

loading...